Jasmijn Ruijgrok

Ik ben Jasmijn en nu 17 jaar. Op 30 januari word ik 18.

Ik woon in Wassenaar, lekker dichtbij het strand en de zee. Ik vind het heerlijk om op het strand te zijn en in de zee te zwemmen.

Ik zit nu nog in Leiden op school, op het DaVinci College en zit nu in 6vwo. Het is de bedoeling dat ik dit jaar mijn diploma haal en dan doorstroom naar de universiteit. Ik wil graag de studie biologie gaan doen.

In 2009 heb ik voor het eerst in openwater gezwommen.

Mijn eerste wedstrijd was in Spaarnwoude. Ik vond het helemaal geweldig en heb meteen zoveel mogelijk gezwommen dat seizoen. Ook heb ik toen voor het eerst een 10km gezwommen. In 2010 ben ik Nederlands Jeugd Kampioen geworden op de 3km schoolslag. Afgelopen seizoen in 2011 heb ik twee keer een 10km gezwommen en zwom ik de 5km vrijeslag in een tijd van 1uur en 10minuten.

Zwemmen is voor mij heel belangrijk en het gaat mij om de lol die ik erin heb en de ontspanning die ik ermee krijg. Ik ben helemaal gek op openwaterzwemmen en wil mij hier dan ook op richten.

Ik hoorde heel toevallig dat er een damesteam werd opgesteld om het Kanaal over te zwemmen. Het is altijd al een grote droom voor mij geweest om het Kanaal over te gaan, dus dit is erg leuk en een goede kans!