Desirée Emmen

Even voorstellen....

Naam: Desirée Emmen

Leeftijd: 19 jaar

Woonplaats: Dongen

Zwemvereniging: OZ&PC De Warande

Trainingslocatie: Wilhelminakanaal

In 2002 ben ik begonnen met wedstrijd zwemmen. Na wat wedstrijden, afstanden en jaartjes te hebben gezwommen heb ik in 2004 kennis gemaakt met het open water zwemmen. In 2005 zwom ik voor het eerst het Nederlands klassement vol. Vanaf het moment dat ik mijn draai heb gevonden in de koude kanalen en rivieren, wat vrij snel was, duurt het buiten seizoen voor mij steeds te kort.

Verder ben ik altijd op zoek naar “aparte” wedstrijden en uitdagingen. Zo ben ik al vijf jaar te vinden op tenminste vier wedstrijden in Frankrijk, heb ik in 2010 Rondje Noorder Eiland gezwommen, zwem ik allerlei zeetochten en zat ik in team Holland tijdens Rondje Walcheren (maar deze is helaas niet door gegaan).

Daarnaast ben ik erg fanatiek en wil ik het liefst altijd en overal winnen, soms lukt dat maar soms ook niet. Ik heb bijvoorbeeld in 2008 het Nederlands klassement bij de jeugd gewonnen, ben ik vijf jaar op rij winnaar van het Brabants Klassement en heb ik in 2010 en 2011 de wisselbeker van de zeetochten mee naar huis mogen nemen. Maar ik heb ook wel eens op paalhoofden liggen spartelen en de man met de hamer ontmoet.

In begin April springen Koen Florijn en ik altijd even in het Wilhelminakanaal, zodat we kunnen zeggen dat we de eerste zijn. Het echte trainen begint buiten meestal in mei.

Zo’n vier keer in de week liggen er twee zwemmers te “peddelen” tussen Dongen en Oosterhout (5 kilometer enkele reis) tot groot plezier van fietsers en wandelaars, maar zelfs vissers maken een praatje. Ieder jaar roepen ze weer: "Waar train je voor?" Dit jaar roep ik terug: “Voor een dubbele kanaal oversteek, nee niet dit kanaal, maar tussen Engeland en Frankrijk!”